Lichaamswerk & coachingLichaamswerk, werken met de "taal" van het lichaam...


Bij lichaamswerk gebruiken we het lichaam als ingang om klachten te behandelen...


Het lichaam bevat veel wijsheid en "liegt" eigenlijk nooit... Door contact te leren maken met ons lichaam, gaan we haar taal beter verstaan... Als we haar taal beter verstaan, kunnen we beter gaan luisteren... En zal er, vanzelfsprekend, meer harmonie en stroming in lijf en leven ontstaan...

Craniosacraal therapie

 

CranioSacraal Therapie is ontstaan vanuit de osteopathie en gaat ervan uit dat het lichaam één geheel is, dat het een zelfgenezend vermogen heeft en dat dit vermogen tot zelfgenezing aangesproken kan worden.

CranioSacraal Therapie kan gezien worden als een zachte ontspanningstherapie waarbij spanningen in het bindweefsel behandeld worden.

Als therapie staat CranioSacraal Therapie tussen de osteopathie, manuele en kinesietherapie, haptonomie en psychologie in.


Eén geheel...


Via bindweefsel zijn alle structuren in het lichaam direct of indirect met elkaar verbonden. Door het hele lichaam is bindweefsel, ook wel fascie genoemd, te vinden. Het bindweefsel kan gezien worden als een soort laken waarin schedel, ruggenmerg, alle organen, botten, spieren, gewrichten, bloedvaten en zenuwen gevouwen zitten.

Beperkingen in het bindweefsel kunnen klachten veroorzaken op verschillende plekken in het lichaam. Het kan dus best gebeuren dat rugklachten veroorzaakt worden door iets in de rug, maar zeer zeker ook dat de oorzaak elders in het lichaam te vinden is.


Bewegen is leven...


Het bindweefsel zorgt niet alleen voor de stevigheid, vorm en bescherming, maar het zorgt ook voor beweeglijkheid. Kunnen we de spanningen in het bindweefsel wegnemen dan is er weer een interne beweging van het lichaam mogelijk waardoor het lichaam weer zelfgenezend kan werken. Willen we kunnen leven, dan moeten we ook vrij kunnen bewegen.


Ook belangrijk binnen de CranioSacraal Therapie is het weefselgeheugen oftewel tissue memory. Alles wat we meemaken (bewust of onbewust), wordt opgeslagen in onze cellen. Het bindweefsel kan nog spanningen van een lichamelijk of een emotioneel trauma welke niet goed zijn verwerkt herbergen. Wanneer het weefsel deze spanningen kan loslaten op lichamelijk of emotioneel gebied ontstaat er weer ruimte. Het zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd en herstel kan volgen.Coaching en overig lichaamswerk


In mijn coaching laat ik hoofd en hart samenwerken... Hierdoor kan ik optimaal bij jouw vraag aansluiten.

Methoden die ik, naast hierboven genoemde, in kan zetten zijn:


Technieken uit de Mindfulness en Acceptatie en Commitment Therapie (ACT);


EFT;


MIR;


Massage;


Meditatiebegeleiding;

 

Live The Connection .